Trondheimissa matkustaminen vuokra-autolla

Trondheim oli Norjan pääkaupunki viikinkien aikoihin, ja kaupungilla onkin pitkä historia. Tänä päivänä se on Norjan kolmanneksi suurin kaupunki ja todella suosittu opiskelukaupunki, sillä viidennes asukkaista on opiskelijoita. Monella tavalla Trondheim on Norjan teknologiapääkaupunki, jossa on tunnettu NTNU-yliopisto, St. Olavsin sairaala ja muita teknologiapainotteisia instituutioita. Turistina Trondheimissä et tule tylsistymään. Jos pidät kotoisista kahviloista ja kaduista, sinun täytyy vierailla Bakklandetissa, josta löydät monia sieviä, pieniä paikkoja ja hurmaavia taloja. Baklandet Skydsstasjon on yksi hurmaavimmista kahviloista hassuine lattioineen, värikkäine seinineen ja vanhoine huonekaluineen. Voit istua täällä tunteja ja katsella opiskelijoita, perheitä ja muita ihmisiä kulkemassa ohitse.

Trondheim on kokenut monia tulipaloja kautta aikojen. Vuonna 1651 suuri tulipalo tuhosi 90% kaikista rakennuksista kaupungissa. Siksi 1600-luvun loppupuolella talot rakennettiin kivestä puun sijaan. Sellainen kaupunki on myös tänä päivänä. Tuolloin leveät kadut, kuten Munkegata, rakennettiin. Trondheim on kaupunki, jolla on rikas historia. Vaeltaessasi kaduilla voit muistella menneitä aikoja. Käynti Nidarosinilla on suositeltavaa, jos olet Trondheimissa. Suuri, noin 1000 vuotta vanha katedraali on vaikuttava rakennus. Opastettu kierros kupolin sisällä on suositeltavaa, jotta voit tutustua moniin nurkkiin ja kätköihin, joita sieltä löytyy. Kellari on ehkä kaikkein jännittävin…

Trondheimiin lentäminen

Lentokenttä Trondheimin ulkopuolella on Værnes, ja se sijaitsee noin 20 km Trondheimistä itään. Suurimmat täällä lentävät lentoyhtiöt ovat Norwegian, SAS ja Widerøe, ja reitti Trondheimin ja Oslon välillä on liikennöidyin, itse asiassa tämä reitti on yksi Euroopan kiireisimmistä! Se kestää noin tunnin lentää noiden kahden kaupungin välillä. Lisäksi Norwegianialla ja SAS:lla on myös suoria lentoja Bergeniin. Lisäksi Widerøe lentää useisiin pienempiin paikkoihin maassa.

Mistä vuokrata auto Trondheimissä

Trondheimissa voit vuokrata auton lentokentältä, jos haluat tai voit valita sen yhden monista autovuokraamoista eri puolilta kaupunkia. Löydät tunnettuja yrityksiä, kuten Sixt, Hertz, Avis ja Budget. Löydät myös enemmän paikallisia yrityksiä, kuten Trondheim Bilkollektiv BA ja Allways Bilutleie. Vuokra-auto kannattaa varata etukäteen, jotta saat järkevään hintaan sen auton, jonka haluat.

Retket Trondheimin lähettyvillä

Trondheim tarjoaa paljon historiaa, ja historiallinen kävely kaupungin kaduilla onkin jännittävä kokemus vierailijoille. Jos olet valmis pitämään hauskaa, niin voit tehdä matkan Pirbadetiin, joka on Norjan suurin sisäuimala. Uima-allas sijaitsee aivan meren rannalla Brattørassa, joten voit tuntea uivasi kuin meressä! Pirdabet sopii niin lapsille kuin aikuisille. Voit jopa löytää paikkoja, joissa voit nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta.

Jos haluat rauhaa, voit myös kävellä Bymarkaan. Trondheimissa asuvien keskuudessa tämä on suosittu paikka lähteä kävelylle, ja se tarjoaakin kaunista luontoa jokaiselle, joka siellä vierailee. Jos sinulla on vuokra-auto, on mahdollista ajaa Skistuaan Fjellseterveienin kautta. Se on noin 10 km päässä Trondheimin keskustasta.

Matkalla takaisin Bymarkaan voit pysähtyä Trondheimin kotiseutumuseossa, joka on noin 5 km päässä keskustasta. Siellä on ulkonäyttely, jossa on esillä vanhoja taloja ja kirkkoja alueelta. Siellä on myös mahdollisuus nähdä, miten arkkitehtuuri alueella on muuttunut ajan myötä.

Turvallisuus ja liikennesäännöt Norjassa

Norjassa turvavyön käyttö on lakisääteistä, ja kaikki autot on varustettava huomioliiveillä, varoituskolmiolla ja rekisteriotteella. Kuljettajalla on oltava tietenkin ajokortti. Yleinen sääntö nopeusrajoituksista on, että rajoitus on 80 km/h maanteillä ja taajamien ulkopuolella, mutta taajamassa rajoitus on yleensä 50 km/h. On tietenkin olemassa poikkeuksiakin esimerkiksi alueilla, joilla on paljon lapsia.