Oslo

Norjan pääkaupunki ja samalla maan suurin kaupunki perustettiin noin vuonna 1048. Oslo alkoi kasvaa kuitenkin vasta 1700- luvulla ja oli vuosisadan lopulla jo Norjan suurin kaupunki. Se oli nimetty jo aikaisemmin Christianiaksi Tanskan kuningas Christian IV mukaan. Vuonna 1924 kaupunginhallituksen tekemän päätöksen mukaisesti otettiin vuonna 1925 käyttöön nimitys Oslo. Nykyisin Nittedalista alas Askeriin ulottuvalla Suur-Oslon alueella asuu 1,5 miljoonaa asukasta.

Nykyisin monilla suurilla, kansainvälisillä yhtiöillä, laitoksilla ja julkisilla virastoilla on pääkonttorinsa Oslossa. Myös turismi on Oslolle tärkeää, sillä monet Norjaan tulevat matkailijat saapuvat sinne juuri Oslon kautta. Yhä useammat saapuvat risteilyaluksilla, joista onkin tullut tärkeä osa matkailua. Kaikkein tärkein on kuitenkin Holmenkollen, missä käy massoittain vierailijoita. Norjan suosituin matkailukohde on itse asiassa hiihtorinne. Suosittuja ovat myös Frogner Park, vanha kaupunki Bjørvika, sekä erilaiset museot kuten Kon- Tiki, Frammuseet, Kansallisgalleria ja Viikinkilaivamuseo.

Tutustu Osloon vuokraamalla auto

Lähimmältä Gardemoen- kentältä voit lentää suoraan Norjan useimpiin kaupunkeihin.

Myös Oslon alueella on paljon nähtävää. Auton vuokraaminen helpottaa tutustumista kaikkiin Oslon tarjoamiin mielenkiintoisiin kohteisiin. Voit vuokrata auton helposti Gardemoenista, jossa maailman suurimmalla autovuokraamo Hertzillä on yksi heidän 11 000 toimistostaan. Muista sieltä löytyvistä toimistoista mainittakoon Europcar sekä Avis, joka on myös maailman suurimpia vuokrayrityksiä. Myös Budget on hyvä vaihtoehto. Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, auton vuokrauksen vaihtoehtona on Sixt.

Hyödyllisiä vinkkejä ennen kuin tartut rattiin

Liikenne Oslossa on monia muita Euroopan kaupunkeja vilkkaampaa. Pääset turvallisesti perille varaamalla riittävästi aikaa ja ottamalla rennosti.

Oslossa vieraillessasi sisällytä ohjelmaasi myös “marka”, eli luonnonalue tai metsä. Talvella voit hiihtää joko Østmarkassa tai Nordmarkassa, kesällä metsissä on erityisen viihtyisä patikoida. Lasten täytyy ehdottomasti nähdä myös n. 15km Oslon eteläpuolella sijaitseva Tusenfryd. Täältä Norjan suurimmasta huvipuistosta löytyy kaiken ikäisille jotakin. Muista kuitenkin, että se on avoinna vain huhtikuusta syyskuuhun.